MENERIMA TEMPAHAN GUBAHAN DAN PAKEJ PERKAHWINAN

YANG SUDI........

27 November 2009

GUBAHAN;Selamat Hari Raya Aidiladha.....


  1. Selamat hari raya haji..atau hari raya korban...sebut pasal korban ni macam-macam yang boleh kita tafsirkan.Korban bukan sekadar korbankan haiwan ternakkan sahaja ada macam-korban yang boleh kita huraikan.Apa yang penting segala pengorbanan yang kita lakukan tidak mengharapkan balasan.Biarlah segala pengorbanan kita tidak dihargai yang penting kita ikhlas.
  2. Sebut pasal korban jangan pulak kita yang jadi korban...korban kasih he..he tapi tu tak per lagi jangan tekorban sudahlah..maklumlah musim raya ni jadi berhati-hatilah dijalan raya..
  1. Dalam gubahan pulak ada juga pengorbanan yang diperlukan...Contohnyer dalam membuat gubahan seperti yang tertera..banyak masa yang diperlukan..Gubahan ni berbentuk sangkar yang mana adi membuatnyer sendiri dengan menggunakan dawai.Sangkar ni bukan sangkar yang dibeli ya...ianyer dibuat sepenuhnyer menggunakan tangan..org kata "HAND MADE".Ianyer bermula dari melilit dawai dengan riben yang dipilih.Kemudian dibentuk pulak menjadi bentuk yang dikehendaki kalu hendak membuat bentuk sangkar kita bentuklah sangkar..kalu hendak membentuk bentuk lain terpulang.Membuatnyer kira mencabar jugaklah..tapi hasilnyer...emmmm setakat nilah gubahan yang amat mencabar...he..he..Bukan tidak mahu menggunakan sankar yang dah siap tapi inilah yang di panggil kreativiti..Tapi terpulanglah kepada citerrasa masing-masing...